Mediator Galati

DESPRE  NOI                     DESPRE  MEDIERE


MEDIERE versus PROCES                NOUTATI


CONTACT


Despre Mediere


 Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate, in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialiate (art. 1/ Legea nr. 192/2006, privind medierea si organizarea profesiei de mediator , cu modificarile ulterioare).

 Medierea este o metoda alternativa de solutionare a disputelor (Alternative Method od Dispute Resolution- apr) care asigura satisfacerea intereselor partilor implicate in conflict, deoarece nimeni nu vine sa le impuna solutia, prin urmare, partile sunt singurele in masura sa hotarasca modul in care isi rezolva diferendul.

 Partile pot apela la mediere atat inainte de a sesiza instant de judecata, cat si in timpul procesului.

 Partile pot apela la mediere atat inainte de a sesiza instant de judecata, cat si in timpul procesului. In fata mediatorului se incheie un contract de mediere, partile platesc impreuna un onorariu negociat cu mediatorul, iar acesta va incerca, prin tehnici speciale de comunicare si gestionare a conflictului, sa le determine sa ajunga impreuna la o solutie care sa puna capat litigiului dintre ele si care sa fie comun avantajoasa.

 Intreaga procedura poate dura de la cateva minute, la cateva ore sau zile si se finalizeaza prin Acordul de Mediere, care este un titlu cu putere executorie intre parti, in unele cazuri fiind necesar sa fie incuviintat de instanta de judecata sau autentificat la notar.

Este medierea obligatorie?


  De la 15 februarie 2013, conform Noului Cod de Procedura Civila aveti obligativitatea sedintei de informare privind avantajele medierii: mai ieftina, mai rapida, confidentiala!!

  Sedinta de informare este gratuita!

 Dispute care pot face obiectul medierii:
- Civil: partaje, succesiuni, revendicari, granituire, etc
- Familiale: divort, incredintare minori, program de vizitare, exercitarea autoritatii parintesti, pensii de intretinere
- Comercial: pretentii, obligatii contractual, recuperare creante, somatii de plata, ordonante de plata, etc
- Protectia consumatorului
- Cazuri de malpraxis
- Litigii de munca
- Conflicte cu bancile
- Litigii cu societatile de asigurari
- Penale: pentru infractiunile unde poate legea prevede posibilitatea impacarii partilor, precum si actiuni civile in cadrul procesului penal
- orice alt tip de conflict cu privire la drepturi de care partile pot dispuneDESPRE  NOI                    DESPRE  MEDIERE

MEDIERE versus PROCES             NOUTATI             CONTACT
Mediator Galati

Cabinet de Mediere Mihaela Georgescu
Strada Logafat Tautu, nr. 3, Galati
Tel: 0740.902.758


Mediator Galati - Pagina Facebook
Mediator Galati © 2013


Filmare Nunta Galati Videograf Nunta Galati Video Nunta Galati Videograf Galati Foto Video Galati Filmari Nunti Galati